Så gör du det lekande lätt att odla med barn

En trädgård är som en egen värld där barnen kan upptäcka fritt. Visserligen är de skyddade av murar eller staket, men himlen sträcker sig oändligt ovanför dem och de oräkneliga blommorna i buskarna och på marken är definitivt inte begränsande. En knopp eller insekt, alltid finns det något att titta närmare på.

Väck naturintresse

Att uppmuntra barn till trädgårdslek är ett ypperligt sätt att så de första fröna till ett genuint naturintresse. Genom att odla tillsammans kan du och barnet utforska hur växter blir till. Låt barnet vara med och välja spännande fröer och låt sedan hen sköta odlingsprocessen från frö till frukt.

Odla snabbt

När du ska odla med barn kan det vara bra att tänka på att småttingarna ofta vill se snabba resultat, så välj helst relativt snabbväxande växter. Under odlingstiden kan barnet likt en upptäckare dokumentera hur processen går till. Vad händer med fröet, plantan och växten från dag till dag? Rita, fota och skriv!

Odla färgglatt

Ett annat sätt att väcka barnets odlingsglädje är att välja fröer till färgglada blommor, grönsaker och bär. När trädgården grönskar och det är dags för skörd kan barnet sedan pyssla, baka och laga mat med växterna. På Flo-rea.com, eller Florea, hittar du och barnet mängder av fröer som talar till det unga kreativa sinnet.

Gör fröbomber

För ett extra roligt blompyssel kan barnet göra fröbomber. I sådana bomber blandas fröer, jord eller lera samman till en klump med växtkraft. Sprid fröbomberna i naturen och se hur det börjar växa blommor där de placerades. Surfa in till Flo-rea.com för att hitta olika former av blomfröer som gör bin och fjärilar glada.