Spela tv-spel med dina barn

Du läste rätt! Tv-spel är vår tids modernaste leksak och en mycket populär fritidssysselsättning bland barn. Det har också blivit en betydligt mer social aktivitet än tidigare då det är möjligt att kommunicera med andra spelare via headsets och spelchattar.

Trots detta är de flesta föräldrar inte särskilt intresserade av vad barnen egentligen spelar och har inte så stor koll på vem de pratar med. Det kan du som förälder enkelt ändra på och samtidigt hitta ett utmärkt sätt att komma närmare dina barn. Du kan till exempel köpa en Xbox series X på webhallen.com. Xbox är en mycket populär spelkonsol från Microsoft som du enkelt kan beställa online. Du hittar dessutom konsolen som fyndvara på Webhallen till betydligt lägre pris jämfört med andra onlinebutiker.

Ta del av dina barns intressen

Risken för konflikter är betydligt större när du inte vet vilka spel dina barn spelar eller med vem. Det finns en betydande risk att barnet inte känner sig förstått och att du inte är intresserad av det som intresserar barnet. Om du engagerar dig och visar intresse samt spelar det dina barn spelar kommer ni att få ett gemensamt intresse samtidigt som du ser till att ditt barn är säkert i tv-spelandets värld. Ny forskning visar dessutom att barn blir smartare av att spela tv-spel. Du behöver därför inte känna att du lägger ner tid på ett värdelöst intresse, istället ska du se det som en investering och en möjlighet att skapa förståelse för vad ditt barn tycker om. Barn som får möjlighet att prata om det som intresserar dem får ett större förtroende för föräldrarna. Det blir också lättare för barnen att berätta om något märkligt händer på nätet.