Geocaching

Geocaching är en modern variant av skattjakt där deltagarna söker efter dolda föremål genom att använda GPS-teknik. Geocaching är ett utomhusaktivitet som kan bedrivas överallt i världen, och det finns tusentals, om inte miljontals, dolda geocaches gömda på platser runt om i världen.

En geocache är en liten, vattentät behållare som innehåller en anteckningsbok och ibland också en liten present. Behållaren göms på en specifik plats, och den exakta positionen där den gömda behållaren finns listas på en hemsida eller en app för geocaching. Deltagarna i geocaching använder GPS-koordinaterna för att hitta den gömda behållaren, och när de har hittat den kan de logga in sitt besök i anteckningsboken och byta eventuella presenter.

Internet och verkligheten

Geocaching har blivit en populär aktivitet för människor som gillar att utforska sin omgivning, träna sina navigationsförmågor och upptäcka nya platser. Det har också skapat en gemenskap av personer som delar sina upplevelser och foton från olika geocaches de har hittat på internetforum och sociala medier.

Leken är inte optimal för mindre barn. Är man för liten för att ha en egen telefon eller för att vara utomhus för långt ifrån hemmet på egen hand så måste man leka med en vuxen med sig.